top of page
insights-discovery-explorer.png

INSIGHTS DISCOVERY

WAAR?

In company of op kantoor Wijerstraat 7, 3520 Zonhoven, België of online of hybride 

doelgroep?

Iedereen die beter zichzelf beter wil leren kennen en beter wil samenwerken met het team

prijs?

Op aanvraag

duur?

vanaf 1 dag (8 uren)

Wat?

Optimaal functioneren begint met zelfinzicht

Insights Discovery is een toegankelijk kleurenmodel dat in combinatie met een persoonlijk Insights Discovery profiel mensen meer inzicht geeft in zichzelf en anderen. Een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren.

Wil je graag meer inzicht krijgen in jezelf en de anderen? In je eigen gedragsvoorkeuren en die van je collega’s, leidinggevende(n), medewerkers … Wil je meer inzicht krijgen in het anders zijn van de ander en zo meer halen uit je communicatie en het samenwerken met anderen? Dan is deze online of offline leerreis exact wat jij nodig hebt! Een boeiende training waarbij de route voor jou werd uitgestippeld. 

Wat is Insights Discovery?

De kleurentaal is gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Gustav Jung. De Zwitserse psycholoog en psychiater introduceerde het concept van psychologische voorkeuren. Insights koppelt die voorkeuren aan 4 kleuren. Ze geven je op een aansprekende manier inzicht in je eigen reacties en gedrag en helpen je om te begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien.

Hoe veelzeggend iemands eerste kleur ook is, ook iemands tweede, derde en laagste kleur kunnen enorm bepalend zijn voor zijn gedrag. Iedereen gebruikt alle 4 de Insights Kleuren, maar de specifieke volgorde en intensiteit van de kleuren verschilt per persoon: we hebben allemaal onze eigen unieke kleurenmix.

In deze training ontdek je:

  • wat Insights Discovery® precies is;

  • hoe het komt dat we allemaal naar dezelfde realiteit kijken, maar in die realiteit toch andere waarheden zien;

  • aan de hand van je persoonlijke Insightsprofiel wat je unieke Insights kleurenmix is (Wat is je dominante kleur? Welke kleur is het minst sterk vertegenwoordigd? En wat leert ons dit over jou?);

  • wat de 4 verschillende Insightskleuren (rood, geel, groen, blauw) precies betekenen;

  • hoe je de Insightsgrafieken uit het basisprofiel correct interpreteert (bewuste persona, minder bewuste persona en voorkeursstromen);

  • welke informatie je kan afleiden uit het Insights Teamwiel;

  • wat het verschil is tussen extravert en introvert;

  • wat het verschil is tussen denktypes en voeltypes (thinking vs feeling);

  • wat sensing en intuition precies betekenen;

  • hoe je je gedrag en je communicatie op een efficiënte manier aanpast en/of afstemt op de ander.

insights-partner.jpg
bottom of page