top of page
Zoeken

Leiderschap tijdens corona

De snelheid en de omvang van de crisis stelt vele leiders voor buitengewone uitdagingen!


In crisistijd verlangen we naar een sterke leider die ons hoop geeft en een duidelijke weg uit de crisis toont. Belangrijker dan ooit, durf moeilijke beslissingen te nemen en communiceer volledig en op de juiste manier.

Creëer vertrouwen, empathie en steun.


Vertrouwen

Zorg ervoor dat jij een vertrouwenspersoon wordt van je team. Wees het voorbeeld en straal rust en positiviteit uit . Leg de nadruk op wat er nu juist hetzelfde zal blijven in tijden waar alles snel en frequent verandert.


Wees een stap voor

Hoe ziet jouw toekomst eruit na de crisis. Welke stappen kun je al voorbereiden en wie wil je daarbij betrekken?


Wees helder en duidelijk

Communiceer duidelijk en eerlijk. Zorg dat de communicatielijnen altijd open en aanwezig zijn. De kracht zit in de herhaling. Haal de goede zaken aan, maar ook wat er beter kan.


Pas je visie aan

Zijn de besproken doelen nog haalbaar of moet je een nieuwe strategie gaan bedenken? Maak de juiste keuzes en communiceer hier helder over.


Luister actief

Deze crisis wordt door ieder individu anders beleefd. Begrip voor deze fases en de bijhorende emoties is van belang in de individuele interactie met medewerkers.


Nieuwsgierigheid

Voor een gebalanceerde besluitvorming, heeft men informatie vanuit verschillende perspectieven nodig. Juist nu dat fysieke afstemming in vele gevallen onmogelijk is, is het van belang extra moeite te doen om persoonlijke en organisatorische informatie in de openheid te krijgen.


Veerkracht

Mensen zijn van nature zeer veerkrachtig. Maar flexibel zijn en je constant aanpassen aan moeilijke situaties kost veel energie. Zorg voor een duidelijke structuur en routines. Stel realistische korte termijn doelen op. Dit is een effectieve methode om het gevoel van vooruitgang te behouden, waardoor we in een crisissituatie langer standhouden


Moeite met de vele aanpassingen? Nood aan een nieuwe strategie? Contacteer ons gerust en laten we samen de uitdagingen aangaan!

2 weergaven

Comments


bottom of page