top of page
Zoeken

angst


Zelf-saboterende praatjes kunnen een echte dromenkiller zijn en leiden tot self-fulfilling prophecy. Het is één grote vicieuze cirkel. We beginnen te twijfelen aan onszelf, trekken onszelf terug en bezwijken voor de negatieve verhalen die in ons hoofd rondspoken. Wanneer de woorden "Ik kan het toch niet" continu door je hoofd dwalen, ga je jezelf belemmeren in je eigen kunnen.


De creatieve geest


De menselijke geest is bijzonder creatief in het bedenken van oplossingen, maar ook in het bedenken van problemen. Beiden passen in hetzelfde proces van ontwikkeling en vooruitgang: zonder probleem geen oplossing. Dagelijks worden we omringd door de meest vernuftige uitvindingen en creatieve uitingen. Het Internet is een goed voorbeeld van wat er uit het menselijk brein kan ontstaan. Mensen zijn meesters in het bedenken van scenario’s die een echt leven kunnen gaan leiden. Een vaardigheid die ons soms van pas komt. Maar onze geest kan ook dingen bedenken die ons tegenwerken.


De meeste mensen kunnen zich bij veel vormen van irreële angst niets voorstellen. Maar in bijna iedereen huist wel de aanleg tot onlogische, vergezochte, vooringenomen en bevooroordeelde gedachten. En wanneer we die combineren met angstprikkels wordt het aannemelijk dat ieder mens ook de potentie heeft om onlogische, vergezochte, vooringenomen en bevooroordeelde angsten te vormen.


Mindset is everything


De waarheid is dat de dingen die je verhinderen om te groeien niet extern zijn maar intern. Het is natuurlijk makkelijk om te denken dat andere factoren zoals je baas, je budget of je tijd, je dromen blokkeren. Dat is niet waar. De enige persoon die jou kan tegenhouden ben jijzelf. Om positieve veranderingen te kunnen maken in je leven moet je bereid zijn om je kwetsbaar op te stellen. Je moet al je moed bijeenrapen om je zelfgecreëerde angsten te erkennen en aan te pakken. Door dit te doen, stop je met jezelf te saboteren en kan je je eigen doelen nagaan.


"Wees niet bang om voor jezelf te kiezen."


Laat de angst en het schuldgevoel om te gaan voor wat er nog ontbreekt in je leven achter je en begin op verkenning te gaan. Wees niet bang om voor jezelf te kiezen. Er valt nog zoveel te ontdekken in deze wereld en het leven is al kort genoeg. Maak er dus het beste van en zet vooral jezelf op de eerste plaats.


Unfold skitrip 2022


Is angst een onderwerp dat jou wel aanspreekt? Herken jij jezelf hierin? Van 19 - 23 maart 2022 trekken we naar Saalbach voor onze jaarlijkse skitrip. Het ontwerp van deze trip zal angst zijn.


Programma:


1.Connectie maken met jezelf

Verbinding met jezelf leidt naar verbinding met anderen. Zodra je inzicht hebt in de oorsprong van je verbinding met jezelf en anderen, motiveer je jezelf veel gemakkelijker en hou je je groeibevorderend gedrag veel beter vast. Je weet je prioriteiten te scheiden en weet welke zaken, mensen en kwaliteiten jou aanvullen. Zie in wat jij nodig hebt om de beste versie van jezelf te worden en te blijven. De eerste stap is je angst te ontmaskeren: door de beelden en gedachten in je hoofd af te stemmen op de werkelijkheid.


2.Oorzaak van een irreële angst

In het geval van een angstprobleem is het een belangrijke eerste stap om te beseffen waar deze angst vandaan komt. Dat betekent niet dat we per se in het verleden hoeven te spitten om het antwoord te vinden op waaróm iemand nu specifiek bang is voor iets. Iedere vorm van irreële angst, paniek en/of dwang is het gevolg van een overactiviteit van het zenuwstelsel. Het angstspectrum is breed en gaat van een lichte verlegenheid tot paniekaanvallen, van een zekere mate van faalangst tot een dwangstoornis die je leven beheerst. Maar ze hebben met elkaar gemeen dat ze allemaal producten zijn van ons onbewuste zenuwstelsel, dat zichzelf een verhoogde activiteit van angst heeft aangeleerd.


3.Overwinnen van angsten

Vervolgens is het de bedoeling je energie en gedachten weer te richten op dingen die je wél wilt. En dan te stoppen met je oude gedragspatroon en weer leuke activiteiten te gaan ondernemen. Zo kom je uit de cirkel en reageert jouw lichaam met nieuw, niet-angstig gedrag. Omdat het voor jouw lichaam en zenuwstelsel veel makkelijker is om niet-angstig te zijn, kan dit proces razendsnel plaatsvinden. Denk dan eerder aan dagen, dan aan weken. We voorzien concrete tips & tricks. Resultaten worden behaald in minder dan 3 maanden.
12 weergaven

Comments


bottom of page