top of page

distillery massy

Wie is onze klant? 

Massy, de oudste distilleerderij van Limburg, is gevestigd aan de Lijsterstraat 30/3 in Houthalen. Lambert Massy begon in 1905 als limonadefabrikant. In 1996 verhuisde het bedrijf naar een grotere locatie en nam de derde generatie het volledig over. En sinds 2003 wordt er ook geëxporteerd. Massy is vooral sterk in het ontwikkelen van private label-dranken. In deze dranken kunnen ze hun passie en vakmanschap kwijt: een klassieke basis met de door de klant gewenste smaak. Deze private labels kunnen ontwikkeld worden voor bedrijven, horeca, ondernemers, … Tevens heeft Massy een groot assortiment aan jenever en een eigen ginmerk. Deze variaties en soms geheel nieuwe thema's leverden al een assortiment op van zo'n 175 soorten, allen op ambachtelijke wijze bereid. Meer informatie vind je terug op de website: www.distillerymassy.be

Meer informatie vind je terug op de website: www.outdoormove.be

17.png

de behoefte van de klant

Door de snelle groei van het bedrijf heeft Massy contact opgenomen met The Art of Growing  voor groeiadvies. In 6 stappen stelden we een groeiplan op. De focus legde we vooral op de laatste 3 stappen, namelijk het opstellen van een marketing-, communicatie- en salesplan.

oplossing

We stelden voor Massy een strategieplan op dat vervolgens geïmplementeerd werd. Voor de start van de implementatie kreeg Massy nog een salescoacing om de toekomstplannen duidelijk in kaart te brengen. 

Het kiezen voor ondersteuning door The Art of Growing op vlak van de eerder besproken onderdelen zullen leiden tot oa: Omzet en margegroei, duidelijke doelen met de juiste focus en een gerichte communicatie. Om betere online zichtbaarheid te verkrijgen zetten we in op digitale communicatie en lokken via deze weg ook meer personen naar de webshop. Een gedegen plan en een duidelijke strategie zullen helpen om de juiste communicatie toe te passen om zo meer naamsbekendheid te verkrijgen in België en omstreken. 

Een sterke communicatie op alle kanalen is van uitermate belang voor de verdere groei van het bedrijf. Zowel via pers als online. Social media is niet meer weg te denken en aangezien het cliënteel in alle lagen van de bevolking zit (van 18 - 100 jaar), dienen we ook op alle kanalen aanwezig te zijn.

Belangrijkste realisaties op een rij

 • Het opstellen van een strategieplan waarin 6 stappen tot groei werden geïmplementeerd 

 • Salescoaching en begeleiding 

 • Het opmaken en implementeren van een marketingplan

 • Communicatie verzorgen naar klanten toe

  • Volledige social media ontzorging 

  • Opmaken en uitsturen van nieuwsbrieven

  • Opzetten van een Instagramkanaal

  • Video’s opmaken voor social media

  • Opzetten van een nieuwe website met webshop

 • Branding 

  • Opmaken van roll-up banners voor op de Hasseltse jeneverfeesten

  • Opmaken van volledige drankencatalogus voor klanten

Mockup Massy - website.jpg

Citaat

“De samenwerking met The Art of Growing loopt heel goed, ze denken, helpen en werken mee met ons. Ze zijn zeer begaan met het welbevinden van de ondernemer en hun medewerkers en vernieuwen steeds onze communicatie aanpak. We raden aan om met hun samen te werken.” 

bottom of page