top of page

karma koma

Wie is onze klant? 

Enkele jaren geleden besloot Lien om een winkel in Leuven te openen, Karma Koma. Karma Koma is een Corsicaans merk dat ze als eerste winkel is beginnen te verkopen in België. Het is een kleding- en accessoiremerk dat het vrouw zijn enorm benadrukt. Meer informatie over Karma Koma is terug te vinden op de website https://www.karmakomaleuven.be/.

Lien Karma Koma.jpg

de behoefte van de klant

Lien haar droom was om nog een tweede winkel te openen. Alleen wist ze niet goed op welke locatie en hoe ze dit juist moest aanpakken. Ze had behoefte aan een sparringpartner om haar dromen en ideeën in een concreet groeiplan te kunnen gieten. Ze schakelde daarom de hulp in van The Art of Growing.

oplossing

Er werd voor Lien een concreet groeiplan opgesteld waarbij er 6 stappen tot groei werden geïmplementeerd. Als eerste stap werd er vertrokken vanuit Lien als onderneemster. Wat zijn de zaken waar ze zelf nog tegenaan loopt? Vervolgens werd er een financiële analyse gemaakt van de contracten die momenteel lopen met Karma Koma in Corsica. Tijdens deze analyse kwam Lien tot bepaalde inzichten en zijn we gaan onderhandelen om betere tarieven te kunnen krijgen. Door deze actie bespaarde Lien €20 000. 

Na de financiële analyse werd er nog een concreet marketing-, sales- en communicatieplan opgesteld om de groei van Karma Koma te faciliteren. Om de locatie van de tweede winkel te bekijken deden we een marktonderzoek en kwamen we tot de conclusie dat Knokke, Gent of Antwerpen de beste locaties waren voor Lien. En goed nieuws, want in 2022 opent de tweede Karma Koma winkel in Gent!

Belangrijkste realisaties op een rij

  • Concreet groeiplan opgesteld 

  • Besparingen gerealiseerd door contracten en de webshop te herbekijken 

  • Extra omzet gegenereerd

Citaat

"Als ondernemer, en zeker wanneer je de zaak alleen runt, verlies je soms je breder perspectief. Je zit er midden in, maar kan geen groter plaatje meer maken. The Art of Growing was daarin een geweldig klankbord, die je even mee er terug uit trekt, alles uitlijnt en mee knopen doorhakt."

bottom of page