top of page

employer &
company branding

Wat is employer & company branding en waarom is het zo belangrijk?

 

Het is tegenwoordig niet makkelijk om goed personeel aan te trekken en te behouden. Veel ondernemingen kampen met een personeelstekort dat maar moeilijk opgevuld raakt. Daarom is het belangrijker dan ooit om naar buiten te komen met een straf verhaal. 

Naar buiten komen met een sterk verhaal begint bij je eigen medewerkers. Jouw medewerkers zijn de ambassadeurs van je merk. Met een sterke employer branding zorg je ervoor dat jouw medewerkers zich goed voelen in je bedrijf en daarmee verklein je ook de uitstroom van getalenteerd personeel. Het is dan ook belangrijk dat medewerkers zich kunnen vinden in het verhaal dat jij als ondernemer wil vertellen. Medewerkers moeten als één team achter het bedrijf staan. 

Wanneer de employer branding helemaal op punt staat, kan je met een uniek verhaal naar buiten komen. Hierdoor gaat het ook makkelijker worden om talent aan te werven. Je gaat aan de buitenwereld laten zien waarom het zo leuk is om te werken voor jouw bedrijf. 

Hoe kunnen wij jou in dit verhaal helpen? 

Samen bekijken we de bedrijfscultuur van jouw onderneming. Wie zijn jullie? Waar staan jullie voor? Hoe is de sfeer? Vervolgens gaan we kijken hoe we dit kunnen omzetten naar een duidelijk verhaal. Hoe gaan we met jouw onderneming naar buiten komen? Aan de hand hiervan stellen we online en offline campagnes op om zo nieuw talent aan te trekken. 
 

vacature mockup_ DIERENARTS.jpg

Dierenartsenpraktijk De Vroey was op zoek naar een nieuwe medewerker om haar team in Heusden-Zolder te komen versterken. Ze was op zoek naar een dierenarts die gespecialiseerd is in kleine huisdieren.

 

We maakten eerst wat kennis met Anneleen en haar team. Vervolgens maakten we voor hen een vacature op. Deze vacature werd verspreid op kanalen zoals: 
- Vetplace.be 
- Savab.be
- Universiteit Gent
- Verschillende Facebookgroepen
- Social Media accounts van de praktijk 

De campagne leverde uiteindelijk een dierenarts op, het team van Anneleen is weer compleet! 

Ook voor Martin Vandereyt en WeKonnekt gingen we op zoek naar helpende handen om hun teams te komen versterken. Zowel bij Martin Vandereyt als bij WeKonnekt ging het om een technische functie. Hier moesten we onze campagnes dus heel gericht op afstellen. 

We stelden voor beide ondernemingen een vacature op en gingen via online campagnes aan de slag met de zoektocht naar nieuw talent. 

vacature mockup 2.jpg
vacature mockup_ HBV.jpg

Zo mochten we voor Bart Hendrickx (verwarmingsinstallateur) aan de slag om een nieuwe medewerker aan te trekken. Bart wilde altijd een eenmanszaak blijven, maar door het vele werk merkte hij dat hij toch meer en meer behoefte had aan een helpende hand. 

​We stelde voor Bart een vacature op die in lijn lag met zijn waarden en normen. Het was dan ook de bedoeling om iemand aan te trekken die volledig bij Bart en zijn onderneming past. Het warme en gezellige gevoel dat Bart overal met zich meebrengt, wilden we dan ook terug laten komen in zijn vacature.

 

Na wat online campagnes vonden we voor Bart een nieuwe medewerker. 

 

Van de Velde-groep heeft nog heel wat openstaande vacatures voor de ondernemingen Van de Velde Pipe Inspections & Solutions, 't ruimerke, Leak-Detect en Paul Verschueren. 

Om deze vacatures op te vullen, gingen we aan de slag met online en offline campagnes. We maakten een banner op en bundelden de openstaande vacatures in een jobsite (www.vandeveldegroep.be). 

 

VDV_ WERFDOEK 2.jpg
bottom of page