top of page

altrio

Wie is onze klant? 

Altrio is de tweede grootste Vlaamse thuisverplegingsdienst. Het is een warme groeiorganisatie van mensen die erom geven, mensen die elke dag opnieuw zorgen voor zorg. Met een ongekunstelde eerlijkheid, een nooit geziene transparantie en een oprechte drang tot verbinden. Altrio’s missie? Om het als zorgexperts beter te doen, beter te maken, beter met mensen. Meer informatie over Altrio is terug te vinden op de website https://altrio.be/.

altrio.png

de behoefte van de klant

Altrio heeft een managementteam van 8 personen en nog een middle managementteam die het verplegende personeel coacht. Door de enorm sterke groei op zeer korte termijn wordt het (middle) management geconfronteerd met een zeer wisselende omgeving en bijhorende problematieken. Verpleegkundigen groeien snel door naar regiocoach en vervolgens naar provincie coördinator, wat de nodige uitdagingen met zich meebrengt. Ondernemer Jochem zit in met zijn team en wilde graag een leiderschapstraining op maat van zijn mensen. Hij schakelde daarom de hulp in van The Art of Growing.

oplossing

We hebben met het managementteam een thalento en Insight-assessment gedaan. Daarna volgden er nog enkele persoonlijke gesprekken, trainingen, performance & personal coaching. Tijdens de coachingsessies staan de groei van de persoon en zijn welbevinden centraal. Hoe beter de medewerkers zichzelf en hun uitdagingen kennen, hoe beter ze anderen kunnen aansturen. De kleuren van Insights zorgen ervoor dat medewerkers meer begrip krijgen voor elkaar en elkaars verschillen leren accepteren. Ze leren het belang inzien van een managementteam bestaande uit verschillende kleuren. 

 

Daarnaast worden er enkele diepgaande trainingen georganiseerd waarbij het management(team) inzicht krijgt in verschillende facetten van het vereist leiderschap:

  • Communicatietrainingen 

  • Waarden- en cultuuroefeningen 

  • Leren omgaan met conflicten

Belangrijkste realisaties op een rij

  • Burnout voorkomen

  • Een open feedbackcultuur creëren 

  • Leren ‘nee’ zeggen tegen anderen en meer ‘ja’ tegen henzelf → betere work-life balance

Citaat

Door de in-depth analyses en trainingen van (de persoonlijkheden van) ons managementteam, is er een nieuwe debatcultuur ontstaan en kunnen we onze managers nog meer inzetten op hun echte talenten. Sommige kleine verschuivingen van takenpaketten hebben een groot verschil op de output en performance. Dankzij de geobjectiveerde en grondige analyses van the art of growing, is het managementteam efficiënter georganiseerd en bijgevolg ook performanter in output.

bottom of page